Agrárinnováció Debrecenben

freedigitalphotos.net/dan

Oktatási, kutatási, innovációs és mezőgazdasági iparfejlesztési stratégia kidolgozását kezdték meg a hajdú-bihari megyeszékhelyen, ami illeszkedik a nemzeti agrárközpontok kialakításával kapcsolatos kormányzati elképzelésekhez.

Több mint kétmilliárd forintból fejleszt a FRIMO Hungary Kft-nél

A projekthez 693,6 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek

Több pénz jut uniós gazdaságfejlesztési pályázatokra az idén

Az év végéig összesen 95 pályázati felhívás érhető el a GINOP keretében. Eddig 54 kiírás jelent meg, 33 esetében pedig már hirdettek nyertest.

Stabilra javította a francia adósosztályzat kilátását a Standard & Poor's

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Franciaország hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a francia kormány növekedésösztönző intézkedéseivel és az államháztartási konszolidációval indokolva a lépést.

hirdetés

Átadták Budapesten a Lufthansa Technik repülőgépmérnöki központját

Az új budapesti központot német beruházásként hozták létre, a dolgozók a Boeing 737-eshez kapcsolódó mérnöki munkákat, műszaki diagnosztikai és karbantartási munkákat végeznek el, illetve itt elemzik és figyelik a hajtóművekből érkező adatokat.

Taxishiénákat bírságolt a Fővárosi Kormányhivatal

A hivatal szakemberei célellenőrzések keretében három próbautazást hajtottak végre, 2,5 millió lett a birságolás vége.

Bővítené kapacitásait a Taxify

Sikeresen zárta a Taxify a szeptemberi tesztüzemet, így a jövőben többek között 100 autóból álló flottáját megduplázná a cég, amelyet már a napokban kérvényezett a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál.

Elindul a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat

A vitarendező szolgáltatást az érintett felek ingyenesen vehetik igénybe.

Karácsonykor sűríti debreceni járatait a WizzAir

Debrecen és London között a jelenlegi hét helyet nyolc járatot indítanak hetente, a Debrecen és Eindhoven közötti járatok számát pedig heti kettőről háromra növelik.

Új vezető a magyarországi Bosch csoport élén

November elsejétől Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és ezzel együtt felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is. Az új ügyvezető Javier González Pareját váltja posztján.

Síelni is lehet majd a Csillaghegyi strandon

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) koncessziós beszerzési eljárást írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó műanyag borítású sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására.

Azonnali tiltást kapott a Pannon Equity Kft.

Azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy jogosulatlanul bármely, jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen, egyben piacfelügyeleti eljárás is indult a társaságnál.

Heti makronaptár - Kevés adat jelenik meg a héten

Az építőipari termelés adatai mellett kereseti statisztika jelenik meg, valamint az államháztartás részletes szeptemberi adatait közlik a héten.

Spanyolország, Görögország és Bulgária a legnépszerűbbek a magyarok körében

Sokan utaztak idén a tengerpart nagy üdülőhelyei helyett a kisebb, kevésbé frekventált területekre, vagy vettek részt népszerű városlátogatási programokban.

Unilever-termékek árusítását szüntette be a Tesco áremelések miatt

Órákig szüneteltette csütörtökön a Unilever több tucatnyi termékének online nagy-britanniai árusítását a Tesco, miután a fogyasztási, háztartási cikkeket és élelmiszereket árusító óriásvállalat jelentősen emelni akarta nagybani árait a font meredek értékvesztésére és ennek importdrágító hatására hivatkozva.

Új számlás tarifacsaládot vezetett be a Telenor

Új számlás tarifacsaládot vezetett be a Telenor, amely a többi között korlátlan beszélgetést és kedvező európai roamingdíjat is tartalmaz.

Évi 66 milliárd fontba is kerülhet a hard Brexit

Kiszivárogtatott kormányzati becslések szerint évente 66 milliárd font (23 ezer milliárd forint) adókiesést is okozhat a brit államháztartásnak a hard Brexit, ha Nagy-Britannia nemcsak az Európai Unióból, hanem annak egységes belső piacáról is kivonulna.

Újra zavartalanul működnek a Telekom szolgáltatásai

Kedd reggel a Telekom ügyfeleinek egy része szórványosan hívásfelépülési hibát tapasztalhatott, illetve az ügyfélszolgálati hívószámok elérése is bizonytalan volt.

Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenység támogatására a Vidékfejlesztési programban

freedigitalphotos.net/Jon Whiles

A vidékfejlesztési pályázatra 2016. október 24. és 2018. október 23. között nyújthatók be a kérelmek.

Milliárdokba kerül az emberek tunyasága

freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Világszerte 67,5 milliárd dollárba kerül az, hogy az emberek nem mozognak eleget.

Luxus termék - kiemelkedő minőség?

Avagy könnyebb-e a fogyasztói igényérvényesítés prémium kategóriás áruk hibája esetén?

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.