Folytatódik az otthon melege program

freedigitalphotos.net/dan

A háztartások olyan mosógép megvásárlásához kaphatnak támogatást, amely a víz- és az áramfelhasználás tekintetében is energiatakarékos.

Felszámolás kezdődött a szombathelyi MÁV Vasjármű Kft.-nél

A felszámoló azonban bízik abban, hogy sikerül megtartani a mintegy 220 munkahelyet és tovább működhet a nagy múltú, a kormányzat által stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánított cég.

4,5 százalékkal kevesebb beruházás az első negyedévben

A gép- és berendezés beruházások 1,0, az építési beruházások 8,9 százalékkal maradtak el az előző év azonos időszakától.

MNB: széles kört érint a hitelkiváltás

A forintosítást követő 60 napon belül mindenki ingyenesen felmondhatja eddigi szerződését, és új hitelszerződést köthet egy másik bankkal.

hirdetés

73 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

A foglalkoztatottak közül 4 millió 109 ezren tartoztak a 15-64 évesek korcsoportjába, foglalkoztatási arányuk 1,7 százalékponttal 62,8 százalékra emelkedett.

7,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta

Idén február-áprilisban 7,6 százalékra csökkent Magyarországon a munkanélküliségi ráta, amely így az előző év azonos időszakinál 0,5 százalékponttal, az első negyedéves adatnál pedig 0,2 százalékponttal volt alacsonyabb.

Venezuela 14 milliárd dolláros befektetésről állapodott meg a Rosznyefttyel

Megkettőzhetik Venezuela jelenlegi olajkitermelését.

Segítséget kapnak az egy-két embert kereső cégek

Több ezer álláskeresőt várnak a BKIK júniusi állásbörzéjére, amely főleg a kisvállalkozások munkaerőgondjain enyhíthet.

Alig változott kora reggelre a forint

Minimálisan mozgott a forint árfolyama a főbb devizákhoz viszonyítva csütörtök kora reggelig a szerda késő délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

Kommunikációs ügynökségek: a kormány ellehetetleníti a reklámipart

A szervezet a törvénytervezet visszavonására, illetve a mielőbbi a szakmai egyeztetések megkezdésére kéri a kormányt.

Már 753 hordó veszélyes hulladékot szállítottak el az Illatos útról

Az Illatos útról elszállított veszélyes hulladékokat a dorogi égetőben az égető kapacitásának függvényében folyamatosan ártalmatlanítják.

Lassul az okostelefon-eladások növekedési üteme

freedigitalphotos.net/stockimages

Az okostelefonok világpiaci forgalma amellett, hogy a fejlett régiók piaci telítettsége miatt a tavalyinál lassúbb ütemben növekszik majd, két mérföldkőhöz is elérkezik az idén.

Drágább lesz a benzin és a gázolaj

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A BÉT törli a BTelt a terméklistáról

freedigitalphotos.net/anankkml

Törlik a Business Telecom (BTel) törzsrészvényeit és kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról, mivel a társaság ellen felszámolási eljárás indult.

Ombudsman: elfogadható a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás

Az alapvető jogok biztosa szerint a devizahitelek forintosítására választott törvényi megoldás alkotmányossági szempontból elfogadható.

A Buda-Cash felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház Zrt. kijelölt felszámolója megkezdte az értékpapírok kiadását.

Költségvetési Tanács: teljesíthetők a célok

A Költségvetési Tanács (KT) összességében teljesíthetőnek ítélte a 2016-os költségvetési törvényjavaslatban megfogalmazott államháztartási hiányt, valamint az államadósság GDP-arányos mértékének csökkentésére kitűzött célokat, mind az ezek alapjául szolgáló makrogazdasági pályát.

Kezdődik az Arcadom kishitelezőinek kártalanítása

freedigitalphotos.net/anankkml

Elkezdődik a január óta felszámolás alatt álló Arcadom Zrt. építőipari vállalat kishitelezőinek kártalanítása. A felszámolóbiztos által visszaigazolt és érvényesíthető hitelezői igény 10,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a mintegy 120 kishitelező követelése 340 millió forint.

Varga: az adócsökkentés és fejlődés büdzséje a jövő évi

Varga Mihály szerint a jövő évi egy új korszak költségvetése, amelynek középpontjában már a fejlődés, a lehetőségek minél jobb kiaknázása, az emberek és családok előrelépésének támogatása áll.

Határidő előtt utalta ki a Miniszterelnökség az uniós támogatásokat

freedigitalphotos.net/Rawich

Az év eleje óta 725 milliárd forint támogatást utalt ki a Miniszterelnökség az uniós pályázatok nyerteseinek, a kifizetések már a tervezett május végi határidő előtt megtörténtek.

Szijjártó kölcsönös beruházásokról tárgyalt Szingapúrban

Szingapúri vállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a délkelet-ázsiai országban, ahol több konkrét befektetésről, így egy új, Miskolcon létesítendő gyár építéséről született megállapodás.

ÁSZ: megalapozott a büdzsé, az adóbevételeket reális alapokon tervezték

MTI/Kovács Tamás

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint a 2016-os költségvetés megalapozottnak tekinthető, az adóbevételeket reális alapokon tervezték.

MNB: a bankok hamarabb felhasználhatják a devizahitelek kivezetéséhez kapott devizát

A Magyar Nemzeti Bank magas devizatartalékai lehetővé teszik, hogy a bankok hamarabb felhasználhassák a lakossági devizaalapú jelzáloghitelek forintosításához kapott devizát.

Rekordnyereséget és -utasforgalmat ért el a Wizz Air

freedigitalphotos/Stuart Miles

Árbevételük 21 százalékkal 1,2 milliárd euróra nőtt, ezen belül a jegyárbevétel 20 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Magyar lett az Év Nemzetközi Trénere

Idén harmadik alkalommal ítélte oda az Év Nemzetközi Trénere díjat a WIFI Österreich tréning intézet. A pályázaton kilenc országból indultak trénerek egyedi pályamunkákkal. A megmérettetésen az első és a második helyezésért járó díjat is magyar szakember hozta el.

Másfél évtizedes csúcson a német hangulat

freedigitalphotos/dan

Közel 14 éves csúcsra emelkedett a GfK gazdaságkutató intézet júniusra vonatkozó, előremutató német hangulatindexe: a szerdán közölt adatok szerint az index 10,2 pontra emelkedett a májusi 10,1 pontról.

A péntek lett az új vasárnap

Összességében nem vetette vissza a kiskereskedelmi forgalmat az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartása, sőt, a csütörtök-pénteki bevételek nőttek.

Alma a csúcson: az Apple ismét a világ legértékesebb márkája

Az Apple ismét megelőzte a Google-t és ezzel visszaszerezte vezető pozícióját a világ legértékesebb márkáinak Top 100-as listáján.

Átadták Debrecen első elektromos töltőállomását

freedigitalphotos/Stuart Miles

Az intelligens város programja első lépéseként a nagyerdei mélygarázsban alakítottak ki elektromos gyorstöltő-állomást. Mit gyors, ultragyors!

Történelmi mélyponton a jegybanki alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően, 15 bázisponttal, újabb történelmi mélypontra, 1,65 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Pénzükre várnak a Surjány-Hús beszállítói

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Megkapták áprilisi fizetésüket a Surjány-Hús Kft. dolgozói a minap, de a bank nem engedi a járulékok kifizetését, inkasszót tett a cég számlájára, a beszállítók továbbra is a pénzükre várnak.

NGM: egy lépésre a befektetésre ajánlott kategóriától

Várhatóan még az év vége előtt átsorolja Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitch azt követően, hogy a hitelminősítő stabilról pozitívra változtatta a magyar államadósságra vonatkozó kilátását.

A ruházati kiskereskedelemben csökkent leginkább a boltok száma

freedigitalphotos.net/stockimages

A folyamat - amelyet nagyban befolyásolhatott az online pénztárgépek bevezetése - az utolsó 12 hónapban gyorsult fel leginkább, ez idő alatt ezer ilyen üzlet szűnt meg.

Kassza meg az isten: mintegy 70 millió eurós nyereséget ért el a vatikáni bank

freedigitalphotos.net/adamr

A 69,3 millió eurós nyereségből 55 milliót a Szentszék kap meg.

Mi vár a kukában pácoló kistermelőre?

A megbírságolt termelők többsége jogszabálykövetővé vált.

SZÉP-kártya: a májusiból még 1,8 milliárd felhasználásra vár

otp.hu

Az utóbbi hónapokban naponta átlagosan 18 millió forinttal csökkent a lejáró egyenlegek összege, a juttatással 26 000 elfogadóhelyen lehet fizetni.

Kamatdöntő ülés és beruházási adat is jön a héten

A monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz piaci szempontból a következő hét legfontosabb eseménye, de emellett a KSH is közöl néhány adatot, köztük az első negyedév beruházásainak alakulásáról.

Hiába estek felére a napelemárak...

freedigitalphotos.net/adamr

A napelemek árának csökkenésével nem tartott lépést a naperőművek bővülése.

Enyhén csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 38,8 milliárd forint volt a héten, ami kétmilliárd forinttal marad alatta az előző heti 40,8 milliárd forintnak.

Több mint egymilliárdos fejlesztés a Vajda Papír soroksári gyárában

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Összesen 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel két csúcstechnológiát képviselő papírzsebkendő-gyártó gépsor áll munkába a Vajda Papír Kft. soroksári telephelyén, a beruházással 24 új munkahely jön létre, 30 százalékkal nő a vállalat gyártókapacitása.

Az új vadgazdálkodási törvény zsinórmértéke a természetvédelem lesz

A jelenleg hatályos, két évtizeddel ezelőtt született vadgazdálkodási törvény fölött eljárt az idő. A környezet megváltozott és ehhez kell igazítani a vadgazdálkodás szabályait.

NGM: még közelebb került az ország a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez

freedigitalphotos.net/dan

A kormánynak az adósságráta csökkentésére és a gazdaság fenntartható növekedési pályán tartására irányuló erőfeszítései beérni látszanak a Fitch szerint, és így Magyarország még közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez.

Elemzők: meglepetés a Fitch kilátásjavítása

A Fitch stabilról pozitívra javította a magyar államadós-osztályzatainak kilátását.

A befektetők szerint Magyarország többet érdemel

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Péntek este jelentette be a Fitch Ratings, hogy a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulása miatt az eddigi stabilról a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.

Varga szerint két éve járt volna a felminősítés

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint már két éve kijárna Magyarországnak, hogy kedvezőbb besorolást kapjon a hitelminősítőknél.

Magyarországon gyárthatják a Jaguar Land Rovert

freedigitalphotos.net/dan

Hamarosan dönt egy kelet-európai gyártóközpont felépítéséről a brit Jaguar Land Rover autóipari csoport, és a listán szerepel Magyarország is.

Pozitívra javította a magyar adósosztályzatok kilátását a Fitch

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulásával indokolva a lépést.

Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Május 27. és 29. között Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége (WUWM), a nemzetközi konferenciára 35 országból közel 200 résztvevő érkezik.

Az orosz gazdaság a vártnál jobb, az ukrán rosszabb állapotban van

A JP Morgan szerint az orosz gazdaság ellenállóképesebbnek bizonyult a vártnál.

Döbbenetes eltérések Európában a 4G mobil adatforgalom árazásában

freedigitalphotos/KROMKRATHOG

Finnországban a negyedik generációs (4G) mobil előfizetők ugyanazért az összegért adatforgalomban az európai átlag tízszeresét kapják, illetve ötvenszeresét a németországinak és százszorosát a magyarországinak.

A Zwack részvényesei 1200 forintos osztalékra számíthatnak

Tavaly 2500 forint osztalékot kaptak részvényenként a tulajdonosok.

10 éve Magyarországon a Huawei

freedigitalphotos.net/taesmileland

Magyarországi jelenlétének tíz éves évfordulóját ünnepelte Budapesten a kínai Huawei fejlett technológiai konszern magyar üzleti partnerei és állami vezetők jelenlétében.

Enyhén emelkedett az álláskeresők száma áprilisban

Az áprilisi zárónapon 414,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, ami csökkenés az egy hónappal korábbi és kis mértékű emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Szakszervezetek demonstráltak Brüsszelben a paksi atomerőmű miatt

freedigitalphotos.net/twobee

Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.

Júliustól átlagosan 16 ezer forinttal többet kapnak a szociális dolgozók

Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől.

Átadták a 88-as főút Sárvár és az M86-os autóút közötti felújított szakaszát

freedigitalphotos.net/nuttakit

A forgalmas főút Vas megye két legdinamikusabban fejlődő városát, Szombathelyt és Sárvárt köti össze egymással.

Indul a Hungária Értékpapír ügyfeleinek kártalanítása

A Hungária Értékpapír Zrt. ügyfelei péntektől kezdődően egy éven keresztül nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva).

Leginkább a panaszkezeléssel elégedetlenek a fogyasztók

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, de a villamos energiát és a földgázt szolgáltatók alacsony pontszámot kaptak a reklamációk kezelésére.

Varga: Magyarország az unió leggyorsabban növekvő államai közé lépett

'A bruttó hazai termék elérte a válság előtti szintet, nőtt a foglalkoztatottak száma és a beruházások volumene is."

Befejezéséhez közeledik az ötmilliárdos zalaegerszegi kórházberuházás

freedigitalphotos.net/arztsamui

Befejezéséhez közeledik a bruttó 5,4 milliárd forintból megvalósuló beruházás, két héten belül beköltözhet új helyére a zalaegerszegi megyei kórház szívsebészeti és kardiológiai osztálya és szakrendeléseik.

Banki elszámolás: több mint 11 ezer megkeresés, és 323 panasz érkezett be eddig

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz több mint 11 ezer megkeresés érkezett a devizahiteles elszámolással kapcsolatban, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig 323 ügyfél adott be panaszt a legfrissebb adatok szerint.

Új üzemcsarnokot épített a Kontakt-Elektro Pécsen

freedigitalphotos.net/dan

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát pénteken Pécsen.

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

A kormány szerdai döntése értelmében 65 ezer szakmai dolgozó bérkiegészítésére az idei költségvetésben 7,6 milliárd forintot biztosítanak, jövőre pedig 15 milliárd forintot.

GVH: 56 millió forintos bírság az Auchannak

freedigitalphotos.net/adamr

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte az Auchan Magyarország Kft. több, összehasonlításokat tartalmazó reklámját, és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 56 millió forint bírságot szabott ki az áruházláncra.

Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten

Átadták a francia Axon anyavállalat mintegy másfél milliárd forintos, zöldmezős beruházással felépített kábelgyárát csütörtökön Kecskeméten.

Négy kórház gazdálkodását ellenőrzi az ÁSZ

freedigitalphotos.net/dan

A több hónapja tartó vizsgálat a Jahn Ferenc Kórház, a Péterfy Sándor utcai Kórház, a Szent János Kórház és a Zala Megyei Kórház 2008 és 2013 közötti időszakára terjed ki.

Szociális bérlakásokat adtak át Fejér megyében

Közfoglalkoztatási mintaprogramban épített szociális bérlakásokat adott át csütörtökön Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára és Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Fejér megyei Sárosdon, Enyingen és Sárkeresztúron.

Új rendőrkapitányság épül Érden

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A több mint 2500 négyzetméteres korszerű ingatlan a jelenlegi kapitányság elavult épületét váltja ki, lehetővé téve a 130 fős állomány egy helyen történő elhelyezését.

Egyre többet költhetnek a háztartások az elemzők szerint

Az elemzők szerint, mivel alacsony infláció mellett folyamatosan emelkednek a reálbérek, nő a háztartások elkölthető jövedelme, így a lakossági fogyasztás is érdemben bővülhet.

Hasít a Mercedes-Benz Kecskeméten

Több mint harmadával, 150 ezer autóra növelte termelését 2014-ben a Mercedes-Benz kecskeméti gyára.

Árvereznek a Tescóban - 600 tételre lehet licitálni

Árverésen értékesíti a Tesco áruházlánc a februárban bezárt 13 üzlet berendezését, a két- vagy háromfordulós online aukción ötszáz-hatszáz tételre lehet licitálni a nyáron.

Közel ötödével csökkent Németország oroszországi exportja

marcolm/freedigitalphotos

Tavaly 18 százalékkal, 29 milliárd euróra csökkent Németország oroszországi exportja.

Négy cég újíthatja fel a főváros alatt a csatornákat

freedigitalphotos.net/cescassawin

Négy cég nyerte a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. által kiírt tendert, amelyben az ajánlatkérő nettó 15 milliárd forintos keretösszegre kért a közcsatornák rekonstrukciójára ajánlatokat.

Opten: továbbra is sok cég szűnik meg az építőiparban

Csaknem 600 cég szűnt meg Magyarországon áprilisban az építőiparban, miközben 250 új alakult, ilyen mértékű leépülésre sohasem volt példa, még akkor sem, amikor a lánctartozások és a gazdasági válság egyszerre hatott az ágazatra.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.