Visszavándorló offshore pénzek

Milliók űzetnek ki az adóparadicsomból

Ősszel felgyorsulhat az adóparadicsomi pénzek hazautalása.

2011.06.18 08:19MTI

A Nemzeti Adó - és Vámhivatal szerint az offshore-amnesztia eredményeként április végéig 4,4 milliárd forint tért haza, amelyből 440 millió került az államkasszához. A jogszabály rendelkezései miatt azt nem lehet tudni, hogy ezt az összeget hány üzletember hozta vissza Magyarországra - olvasható a szombati Magyar Nemzetben.

A cikk emlékeztetett arra: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete februárban nevezte meg azt a tíz bankot, amely részt vehet az összegek fogadásában. A szabályok szerint az offshore pénzeket először ezen pénzintézetek valamelyikéhez kell utalni, majd a tíz százalékos adót a bank anonim módon küldi tovább az adóhatósághoz.

A Magyar Nemzet azt írta: lényegesen megemelkedhet az amnesztiaszabályból származó bevétel, hamarosan ugyanis további bankok is bekapcsolódnak az ügyletek lebonyolításába.

Az egyik adótanácsadó cég szakértője a lapnak úgy nyilatkozott: az érintettek többsége az év vége felé hozhatja meg a döntését, őszre ugyanis kiderül, milyen adóügyi intézkedéseket vezet be a kormány, megnyújtja-e például az amnesztia időtartamát. Ha a mentességet kínáló passzusok tovább élnek, akkor az államkassza idén nem tesz szert számottevő bevételre ebből, ha viszont az év végén megszűnik, komoly pénzek térhetnek haza - olvasható a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.