Az infláció mértéke

Bérkompenzációt javasol az MSZP az önkormányzati cégek dolgozóinak

Legalább az infláció mértékével megegyező béremelést javasol az MSZP a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló cégek 300 ezer forintnál kevesebbet kereső dolgozóinak

2011.05.25 09:23MTI

Ezt közölte Horváth Csaba, a párt fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón. A szocialista frakció ez ügyben módosító javaslatot nyújt be a testületnek. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes elképesztőnek nevezte, hogy van olyan 100 százalékos fővárosi tulajdonú gazdasági társaság, amelynél nem tervezik az alacsonyabb keresetűek bérkompenzációját.

A szocialista képviselő a Budapesti Temetkezési Intézetet nevezte meg példaként, ott forráshiány miatt nem emelnék a béreket, miközben a társaság menedzsmentdíjat fizet a Budapesti Városüzemeltetési Központnak, ahol az idei évre tervezett, átlagos, hónapra lebontott jövedelem mintegy 900 ezer forint.

Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy éppen egy önkormányzati cégnél nem valósul meg a bérkompenzáció.

Horváth Csaba arról számolt be, hogy az MSZP-frakció nevében módosító javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy "a testület hasson oda, hogy a 300 ezer forint alatti átlagjövedelműeknél legalább 5 százalékos, a várható inflációt elérő mértékű béremelés legyen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.