SZÉP

A belföldi turizmust erősíti Széchenyi Pihenő Kártya

A kormány a Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártya bevezetésével a belföldi turizmus növekedését, az ágazat erősítését kívánja elérni - hangsúlyozta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turisztikai főosztályvezetője szerdán a Turizmus és Profit 2011 szakmai konferencián, Budapesten.

2011.05.18 11:13MTI

A főosztályvezető emlékeztetett arra, hogy a turizmusfejlesztés keretét az Új Széchenyi Terv (ÚSzT)tartalmazza, amelyben az egészségipart, és ezen belül az egészségturizmust kitörési területként határozzák meg. Nemes Andrea kifejtette, hogy a SZÉP Kártyát még az idén bevezetik a magyar piacra.

A kártyakibocsátókkal szemben elvárás, hogy olyan országos lefedettséggel rendelkező gazdasági társaságok legyenek, amely már rendelkeznek tapasztalatokkal.

A SZÉP Kártya kibocsátónak a tevékenység megkezdését a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnál kell bejelentenie - mondta a főosztályvezető.

Kitért arra is, hogy a SZÉP Kártya a munkáltató által adható cafetéria elemek között is a legkedvezőbb, évente 300 ezer forint határig kedvezményes adózással lehet igénybe venni. A főosztályvezető kiemelte, már megjelent a SZÉP Kártya kibocsátását szabályozó kormányrendelet.

Nemes Andrea hangsúlyozta, hogy a kártyával a szálláshelyhez kapcsolódó, a belföldi turizmust serkentő, az egészség megtartását segítő szolgáltatásokat lehet vele igénybe venni.

A konferencián a főosztályvezető beszélt arról is, hogy a tárcánál létrejött egy monitoring bizottság, amely figyelemmel kíséri a SZÉP Kártya helyzetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.