Célpontban a kalózok és a hamisítók

A szellemi tulajdonvédelmi együttműködésről tárgyalnak Budapesten

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közölte: a hamisítás és kalóztevékenység elleni küzdelem, az ipar- és szerzői jogvédelem hatékonyabb érvényesítése, a szellemi tulajdonvédelmi hatóságok együttműködése a témája a kedden, Budapesten kezdődött kétnapos tanácskozásnak.

2011.05.17 11:11MTI

A magyar uniós elnökség alkalmából rendezett tanácskozáson részt vesznek az uniós tagállamok hatóságai mellett a legnagyobb szabadalmi bejelentő államok - többek között az Egyesült Államok képviselői - és az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezetének főigazgatója is.
   
A tanácskozást megelőzően kiadott közlemény kiemeli, hogy a jól működő szellemitulajdon-védelmi rendszer motorja lehet a klímaváltozás, az energia- és a természeti erőforrások kimerülése, az egészségügyi és demográfiai problémákra szóló megoldásoknak.
   
Az Európai Unió 2020-ig szóló stratégiájának céljai között szerepel az "innovációs unió" létrehozása fókuszba állítva a kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenységet és az innovációt. A tervek között szerepel a vállalkozások innovációs tevékenységéhez szükséges feltételek megteremtése az egységes szabadalmi rendszer létrehozásával. Uniós cél - emeli ki a közlemény - a szerzői jogi és a védjegyoltalomra vonatkozó szabályozások korszerűsítése is. Eddig is történek lépések a modernizálásra, amire példa a Szabadalmi Együttműködési Szerződés felülvizsgálata.
   
A közlemény megjegyzi, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala olyan nemzetközi projektben is részt vesz, amely elősegíti a gyors, költséghatékony és jó minőségű nemzetközi szabadalmioltalom-szerzést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.