Az inflációs veszély tovább növekszik

A kínai jegybank ismét megemeli a bankok kötelező tartalékrátáját

A pénzintézet közölte: a növekvő inflációs veszély miatt idén immár ötödik alkalommal emeli a bankok kötelező tartalékrátáját a kínai nemzeti bank, ezúttal 50 bázisponttal rekordszintre, 21,0 százalékra.

2011.05.12 13:35MTI

A május 18-án hatályba lépő intézkedésről azt követően döntött a kínai jegybank, hogy áprilisban a vártnál nagyobb szintre, 5,3 százalékra szökött az infláció az ázsiai országban.
   
Az előző év eleje óta tíz alkalommal emelte a bankok kötelező tartalékrátáját az intézmény, és október óta négyszer nőttek az irányadó letéti és hitelkamatlábak. Legutóbb április 17-én emelt a tartalékrátán, a kamatok pedig április 6-án emelkedtek. A bankok kötelező tartalékrátájának emelésével a jegybank a piac túlzott likviditását igyekszik lekötni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.