Az IMF-EU-EKB küldöttsége megérkezett Athénba

Újabb görög hitelcsomag: a minisztériumi forrás cáfol

Kormányzati forrásokra hivatkozva a Dow Jones hírügynökség kedden délelőtt jelentette: újabb, 60 milliárd eurós mentőcsomagot kaphat Görögország.

2011.05.10 11:30MTI

Az értesülést ugyanakkor cáfolta egy Reutersnek nyilatkozó görög pénzügyminisztériumi tisztviselő.
   
Görögország 2012-ben további 27 milliárd, 2013-ban pedig 32 milliárd eurós külső segítséghez juthat, és az erről szóló megállapodás már júniusban megszülethet - írta a Dow Jones. Az Európai Unió pénzügyminiszterei a jövő hét elején esedékes tanácskozásukon egyeztetnek arról, hogy kibővítsék-e a jelenlegi görög csomagot, vagy új hitelt kapjon az ország - fűzte hozzá.    
   
A kormánytisztviselő a hírügynökségnek azt mondta, hogy már múlt pénteken, az euróövezeti pénzügyminiszterek szűk körű luxembourgi találkozóján szóba került az új görög segély, de végleges döntés a kérdésben csak júniusban várható, miután kiderült, hogy biztosított-e az ország finanszírozása.
   
A Reutersnek ugyanakkor egy neve elhallgatását kérő pénzügyminisztériumi tisztviselő azt mondta: nem helytállóak azok az értesülések, amelyek szerint Görögország egy új mentőcsomagról tárgyalna.
   
Délelőtt 11 óráig nem volt sem hivatalos cáfolat, sem megerősítés egy esetleges újabb görög csomagról.
   
A Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió (EU) és az Európai Központi Bank (EKB) tavaly májusban hagyott jóvá egy közös, 110 milliárd eurós hitelkeretet a pénzügyi összeomlás szélére került Görögország számára, egyebek mellett megszorítások és adóemelések fejében.
   
A görög pénzügyminisztérium bejelentette,  hogy kedden megérkezett Athénba az IMF-EU-EKB küldöttsége a következő - immár ötödik - hitelrészlet lehívásához szükséges felülvizsgálatra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.