Pofátlan, felháborító

Az MSZP nekimenne "a felháborító végkielégítéseknek"

Az MSZP szerint az államnak bírósági úton kell visszaszereznie a felháborító végkielégítéseket.

2011.05.09 14:29MTI

Kovács László, a szocialisták alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: az MSZP álláspontja az, hogy a pofátlan, felháborító végkielégítések ügyét bíróságon kell rendezni. Mint mondta, a különadóról szóló törvény benyújtásakor is úgy ítélték meg, értelmetlen egy mindenkire vonatkozó jogszabály elfogadása, amely a törvény vagy érvényes munkaszerződés alapján járó jövedelmeket is 98 százalékos adóval sújtja.

A visszamenőleges hatályú adókivetés pedig az uniós szabályokkal is ellentétes - tette hozzá.


Az ellenzéki politikus elmondta: az MSZP nem támogatja, hogy a különadót újraszabályozó fideszes javaslatról a házszabálytól eltérve döntsön a parlament, és nem fogják megszavazni a Lázár János által benyújtott előterjesztést sem.

A házbizottság hétfői ülésén a szocialisták ugyanakkor támogatták az LMP javaslatát, amely adóztatás helyett munkajogi eszközökkel érné el, hogy három éven belül a jó erkölcsbe ütköző, és ezért semmis juttatásokat vissza lehessen követelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.