Praxisonként másfél millió

Támogatást kapnak a háziorvosok

Nyár végétől támogatja a kormány a háziorvosok eszközvásárlását. Az erről szóló rendelet elkészült, és a tervek szerint heteken belül dönthetnek róla.

2011.05.03 15:37MR1- Kossuth

Másfél milliárd forintot különítenének el a háziorvosok eszközbeszerzésére. A praxisok havi 50 ezer forinthoz jutnának, harminc hónapon keresztül eszközök és informatikai rendszerek beszerzésére – tájékoztatta az MR1-Kossuth Krónika című műsorát Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke.

Összesen másfél millió forinthoz juthat egy-egy praxis – tette hozzá.

Minden háziorvos, aki igényeli, megkapja a támogatást. Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége örül a lehetőségnek, ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy ez nem oldja meg az amortizáció problémáját – mondta a Krónikának Selmeczi Kamill elnök megjegyezve, nemcsak a beszerzésre, a működtetésre is forrást kellene találni.

Az államtitkárság a felvetésre úgy reagált: most csak erre van lehetőség, és ez is hatalmas előrelépés abba az irányba, hogy jobb körülmények között dolgozhassanak a háziorvosok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.