A türelmi idő után súlyos bírságra számíthatnak

Keményen fellép a feketén dolgoztatókkal szemben a spanyol kormány

A spanyol munkaügyi miniszter közölte: a spanyol kormány három hónapot ad a munkáltatóknak arra, hogy a feketén foglalkoztatott dolgozókat bejelentsék.

2011.04.27 17:45MTI

Valeriano Gomez tájékoztatása szerint a türelmi idő lejártával súlyos bírságra számíthatnak az illegálisan dolgoztató cégek.
   
Komoly pénzbüntetés vár azokra is, akiknek zsebbe fizetnek, miközben munkanélküli segélyt kapnak.
   
Független közgazdászok szerint Spanyolországban a hazai össztermék 20 százalékot teszi ki a feketegazdaság, s igen gyakori a zsebbe fizetés, miközben hivatalosan 4,3 millióan vannak állás nélkül az elhúzódó gazdasági válsággal küszködő 40 milliós országban.
   
Az Európai Unió tagországai közül Spanyolországban a legnagyobb a munkanélküliség, februárban meghaladta a 20 százalékot, ami több mint kétszerese az uniós átlagnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.