Az első szakasz meghépülhet?

Tarlós: nincs pénz a 4-es metró második szakaszára

Nincs pénz a 4-es metró második szakaszára, de az első szakasz megépülhet.

2011.04.20 09:20MTI

A főpolgármester közlése szerint a második szakasz építését senki nem állította le, hiszen "csak azt lehet leállítani, ami elkezdődött".

"Az első szakaszt szeretnénk befejezni, ott köztudottan óriási problémák vannak a két ciklussal ezelőtt megkötött szerződésekkel" - fűzte hozzá.

Sötétség az alagút végén?


Tarlós István kiemelte: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) támogatására is nagy szükség van, hogy a régi szerződésekből ne legyen probléma.

A szerelvények még mindig nincsenek itt, nem kaptak vasúthatósági engedélyt sem, ezért egyelőre azt sem lehet megmondani, hogy mikor állhatnak forgalomba - sorolta a főpolgármester.

Ugyanakkor az állomások és a sínek épülnek, az alagutak építése pedig már befejeződött - tette hozzá.

A metró egyes elképzelések szerint 2014 végén szállíthat utasokat először, ha a fenti problémák megoldódnak - mondta kérdésre válaszolva Tarlós István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.