Az adat nem tartalmazza az egyéb tőkét

Csökkent az ország és nőtt az állam külső adóssága 2010-ben

A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön közölt előzetes jelentéséből kiderül: Magyarország nettó külső adóssága 1,55 milliárd euróval csökkent a múlt év negyedik negyedében és 50,8 milliárd eurót tett ki, 591 millióval kevesebbet, mint 2009 végén.

2011.03.31 15:27MTI

Az adat nem tartalmazza a pénzügyi derivatívákat és a közvetlen befektetéseken belül elszámolt úgynevezett egyéb tőkét.
   
A teljes külső adósságon belül a kormányzati szektor és a jegybank nettó külföldi adóssága 16,5 milliárd euróra rúgott az év végén 880 millió euróval nőtt a negyedik negyedévben és 1,79 milliárddal a tavalyi év során.
   
A devizatartalékok állománya a múlt évben 3,9 milliárd euróval 36,7 milliárd euróra nőtt, beleszámítva a negyedik negyedévi 949 millió eurónyi növekedést.
   
A kötvényekben megtestesült közadósság 24,6 milliárd eurón állt az év végén, 292 millióval csökkent a negyedik negyedévben és 633 millióval nőtt egy év alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.