Lenyomta a svájci frankot is?

Erősödött a forint

Erősödött szerdán reggel a forint keddi árfolyamához képest, az euróval és a dollárral szemben csak csekély, de a svájci frankkal és a japán jennel szemben viszonylag nagyobb mértékben.

2011.03.30 10:27MTI

Az eurót szerdán délelőtt tízkor 267,10 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 267,66 forint után. Szerdára virradóra a jegyzés 267,70 szűk környezetében ingadozott.

Az elmúlt héten a forint jó nyolc forintnyit erősödött az euróval szemben egészen 266 forintos euró árfolyam alatti jegyzésekig, majd hétfőn-kedden ennek korrekciójaként 268-ig gyengült. Az euró jegyzése a múlt hét előtti hét végén még 274 forint felett járt, a dollárt akkor 195 forinton, a svájci frankot 216 forinton, a japán jent 240 forint közelében jegyezték. A dollárt 189,83 forinton jegyzik 1,4080 dolláros euró árfolyam mellett szerdán délelőtt a kedd délutáni 190,10 forintos és 1,4087 dolláros jegyzések után. A svájci frank árfolyama 205,70 forint 206,67 forint után, száz japán jent pedig 228,75 forinton jegyeznek a szerda délutáni 230,99 forinttal szemben.

A devizapiacokon a forint árfolyamát - az euróövezeti befektetői bizalom alakulásának függvényében - 265 és 268 forintos euró jegyzések között várják mozogni az elkövetkező napokban.

Az euró szerdán gyengült az euróövezettel szemben táplált befektetői kételyek miatt, amit a portugál szuverén adósbesorolás újabb rontása tett ismét aktuálissá. Igaz, az euró gyengülésének 1,4000 dolláros árfolyamnál szilárd alsó támaszt nyújt az EKB által megszellőztetett kamatemelés.

A szerdára virradóra tartott 1,4120-as dollár jegyzésekről kora délelőttre 1,4080 környékére gyengült az euró.

A dollár erősödött a főbb devizákkal szemben annak köszönhetően, hogy a Fed részéről egyre több jelzés érkezik a mennyiségi monetáris enyhítési periódus belátható időn belüli befejezésének szükségességéről.

A svájci frank gyengült szerdán reggel, mivel a svájci jegybank alelnöke a Fed és az EKB illetékeseinél sokkal óvatosabb hangot ütött meg és aggodalmát fejezte ki a frank dollárral szembeni erősödése miatt.

A frank szerda reggeli gyengülése nagyban hozzájárult a forintnak a svájci frankkal szembeni erősödéséhez.

A jen gyengült szerdán reggel, az euróval szemben 10 havi mélypontra, a dollárral szemben pedig három heti mélypontra, mivel mindkét devizához képest szélesedett a kamatkülönbözet az euró- és dollárkamatok várható emelkedése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.