A cél a munkahelyteremtés

Támogatja a magyar vállalkozásokat a svájci alap

Svájc budapesti nagykövetsége közölte: a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében a svájci alap 15,2 millió svájci frank (több mint 3 milliárd forint) kockázati tőkével támogatja a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv).

2011.03.23 09:25MTI

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a kis- és közepes vállalkozások (kkv) támogatására vonatkozó projekt megállapodást Simó Balázs a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatóságának vezetője és Christian Mühlethaler, Svájc magyarországi nagykövete kedden írta alá.
    
A megállapodás alapján Svájc 15,2 millió svájci frankkal járul hozzá a IV Euroventures Kockázati Alaphoz.
    
A projekt hosszú távú finanszírozást biztosít legalább 27 innovatív és növekedés központú társaság számára.  Ily módon számos új munkahely teremtése válik lehetővé és dinamikus, növekvő vásárlóerővel rendelkező kereskedelmi partnerek jöhetnek létre.
    
A IV Euroventures Kockázati Alap az állam és magánbefektetők közötti partnerséget jelentő a Jeremie programon belül működik. Ez azt is jelenti, hogy a tőke legalább 30 százalékát magánbefektetők biztosítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.