Ez ám a fejlesztéspolitika!

Nem lesz mutyizás: tárcaközi bizottságot hozott létre a kormány a kiemelt beruházások előkészítésére

A kiemelt jelentőségű beruházásokat kezelő és az egyedi kormánydöntéssel támogatható beruházások kormánydöntését előkészítő tárcaközi bizottság létrehozását határozta el a kormány - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

2011.03.23 06:11MTI

A bizottság véleményezi a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősíthető ügyeket, és javaslatot tesz – a nemzeti fejlesztési miniszter útján – a kormány részére a kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításra. Ezen túl javaslatot tehet a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekben eljáró hatóságokra, illetve közreműködő szervezetekre, továbbá véleményezheti a fejlesztéspolitikai szempontból kiemelt jelentőségű ügyeket.

A bizottság elnöke a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára. A tagjai pedig a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.