Alkoholista, részeges közszolgák

MSZP: a Fidesz pártkatonaként tekint a köztisztviselőkre

Nyakó István szocialista képviselő szerint a Fidesz pártkatonaként kezeli a megfigyeléssel fenyegetett, és indoklás nélküli kirúgással az utcára tehető köztisztviselőket, akik nem a köztársaság érdekeit tartják szem előtt, hanem a párt igényeit hajtják végre.

2011.03.19 19:28MTI

Az MSZP-s politikus mindezt azzal kapcsolatban mondta szombaton, hogy Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára közölte: azért jó a közigazgatásban dolgozni, mert biztos előmenetellel, kiszámítható bértáblával jutalmazzák a tudást és a munkavállalói hűséget.

Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szombati budapesti nyílt napján úgy fogalmazott: "a főnököd maga az állam", ez nem csak egyfajta munka, elhivatottságot is tükröz.


Nyakó István kifejtette, hogy maga Rétvári Bence volt az, aki egy "alkotmánysértő törvényt előterjesztve indoklás nélkül javasolta kirúgni a köztisztviselőket". Ezen felül pedig ő is tagja annak a kormánynak, amely közszolgák tízezreit kívánja szolgálati eszközökkel megfigyelés alá vonni családtagjaikkal együtt.

"Ennyit arról az életpályamodellről, amelyet Rétvári Bence és a Fidesz kínál - fogalmazott Nyakó István.

A szocialista képviselő emlékeztetett, hogy ő a parlamentben megkérdezte az államtitkártól: "mikor kívánnak bocsánatot kérni a több ezer törvénysértő módon elbocsátott kollégától", amelyre azt válaszolta: nem kívánnak tőlük bocsánatot kérni és nem kívánják őket kárpótolni, mivel ők jobbítani akarták a közigazgatást.

Emellett a parlamenti vita során több fideszes és kereszténydemokrata képviselő is azzal az indokolással állt ki a javaslat mellett, hogy "vannak alkoholista, részeges, megbízhatatlan közszolgák, akiktől nehéz megszabadulni" - mondta Nyakó István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.