Négyhavi rekordot döntött az európai valuta

Csúcson az euró a dollárhoz képest

Az euró négyhavi csúcsra került a dollárral szemben pénteken dél körül azoknak a várakozásoknak a hatására, hogy az Európai Központi Bank (EKB) áprilisban kamatot emel.

2011.03.04 12:39MTI

Jean-Claude Trichet, az EKB vezetője csütörtökön azután, hogy a bank az alapkamat szinten tartásáról döntött, azt mondta, hogy az EKB "éberen figyeli" az árszint alakulását. A szakértők szerint ezzel a megfogalmazással az sugallta a piacoknak, hogy készüljenek a kamatemelésre.
   
Nout Wellink, az EKB igazgatótanácsának tagja, a holland központi bank belső kiadványában pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy az EKB "előbb vagy utóbb" kamatot emel az inflációs nyomás miatt.
   
Pénteken dél körül az euró 1,3977 dolláron állt, négy hónapja a legmagasabb szinten. Ugyanekkor az eurót 272,48 forinton jegyezték a csütörtök késő esti 272,60 forint után.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.