Politikai fegyver

Líbiában 750 ezer hordóra esett az olajtermelés

A líbiai állami olajvállalat (NOC) elnöke szerint napi 700-750 ezer hordóra csökkent az ország napi olajtermelése.

2011.03.02 16:05MTI

Sukri Gánem arra figyelmeztetett egyben, hogy áprilisban 130 dollár fölé emelkedhet a nyersolaj világpiaci ára, ha az országban folytatódnak a zavargások.

A vállalatvezető egyben reményét fejezte ki, hogy "Tripoli és a Nyugat közötti feszültség miatt Líbia nem lesz kénytelen politikai fegyverként használni a kőolajat". 

Líbia válság előtti olajtermelés napi 1,6 millió hordó volt, ennek 85 százalékát Európába exportálta. Líbia fedezte a világ olajfogyasztásának két százalékát. Líbia az afrikai kontinens harmadik legnagyobb olajtermelője Nigéria és Angola után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.