Leépít, pedig van megrendelés

Demonstráció az Alstom németországi üzemében

Többórás demonstrációt tartott szerdán az Alstom németországi üzemének mintegy 2500 dolgozója Salzgitterben, tiltakozván a francia vállalat leépítési tervei ellen.

2011.02.09 16:22MTI

A vasúti és energiaipari berendezések gyártásában vezető francia gépipari csoport vezetőivel az alsó-szászországi miniszterelnök is felvette a kapcsolatot, hogy megmaradjanak a munkahelyek. A németországi érdekeltség üzemi tanácsa szerint a gyárban dolgozó 2800 ember fele veszítheti el állását a francia vállalat takarékossági intézkedései miatt.

Mindeközben javul a francia csoport pénzügyi helyzete, egyre több megrendelést kap, és növekszenek a bevételei. A decemberrel végződött harmadik negyedévben bevétele 12 százalékkal 5,24 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 4,69 milliárdról.

Nyereségadatot nem közöltek a harmadik negyedévre vonatkozóan, korábbról azt lehet tudni, hogy a szeptemberrel zárult üzleti félévben 29 százalékkal csökkent az adózott eredménye az egy évvel korábbihoz képest.

Az Alstom részvényeinek árfolyama az elmúlt három hónapban rendre magasabb értéket mutatott, mint a válogatott részvényeket tartalmazó párizsi CAC-40 index, mert a megrendelések növekedését látván a befektetők abban bíznak, hogy hosszú szünet után ismét fellendül a kereslet az energetikai berendezések iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.