Bencsik János csörtézne

Energiaügyi államtitkár: Lázár János javaslata vállalhatatlan

Nem ért egyet Bencsik János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NFM) energiaügyi államtitkára Lázár János fideszes frakcióvezető módosító javaslatával, amely a megújuló energiát termelő cégek állami támogatását csökkentené.

2011.01.27 19:51MTI

"Vannak helyzetek, amiket nehezen látok át, így megérteni sincs módomban. Így vagyok Lázár János módosító indítványával is, amely felülírni szándékozik azt a kompromisszumos megoldást, amelyet az elmúlt év végén hoztunk tető alá az érintett önkormányzatokkal és szakmai szervezetekkel. Ezzel tudtuk megakadályozni, hogy a 40 százalékos távhődíj emelésre kerüljön sor számos nagyvárosban. Lázár János javaslata mind szakmailag, mind politikailag vállalhatatlan" - ekképp idézi az index.hu az Bencsik János államtitkár facebook oldalán tett bejegyzését.

forrás: Facebook


Az Index szerint a javaslat lényegében felülírna minden fontosabb megállapodást, amit a kormány a megújuló energiát termelő cégekkel kötött. A módosító Pécsen, Ajkán és Kazincbarcikán is gondokat okozna a távhőszolgáltatásban, és több városban akár 40 százalékos távhőáremelkedést okozna.

A Magyar Megújuló Energia Szövetség (MMESZ) szerdán levélben fordult a miniszterelnökhöz és négy érintett miniszterhez - írta a hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.