"Nem az én feladatom kommentálni"

Simor: sok kockázat van a kormány gazdaságpolitikájában

Sok kockázat van a kormány gazdaságpolitikájában - vélekedett Simor András, az MNB elnöke szerdán Bécsben egy gazdasági konferencián.

2011.01.19 14:12MTI

A jegybank elnöke egy elemzői véleményt idéző kérdésre válaszolva vélekedett így, ugyanakkor hozzátette, hogy a gazdaságpolitika alakítása a kormány feladata. "Nem az én feladatom, hogy kommentáljam azt" - mondta.

A nemzeti bank vezetője a Euromoney brit gazdasági szaklap Közép- és Kelet-Európával foglalkozó fórumán vett részt az osztrák fővárosban. A gazdasági válsággal kapcsolatban felidézte, hogy Magyarországot az elsők között érte el a válság, és az nagyon érzékenyen érintette a magyar gazdaságot.

Az MNB elnöke úgy látja, a gazdaság azóta nagyon sikeres kiigazításon esett át, bár ennek az ára egy erős recesszió volt.

A kiigazítás miatt Magyarország lassabban lábal ki a válságból, mint szomszédai, de ismét növekedésnek indult a gazdaság - tette hozzá. A jegybank elnöke azt mondta, a bruttó hazai termék három százaléka körüli gazdasági növekedés várható idén Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.