"Sikerült megszabadulni alapvető hibáktól"

Levegő Munkacsoport: továbbfejlesztésre szorul az Új Széchenyi Terv

A Levegő Munkacsoport szerint továbbfejlesztésre szorul az Új Széchenyi Terv.

2011.01.17 08:05MTI

A szervezet javaslatait eljuttatta Orbán Viktor miniszterelnöknek, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek.

A civil környezetvédelmi szervezet hétfői közleményében azt írja, hogy az Új Széchenyi Tervben érezhető előrelépés történt az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez képest, ugyanakkor "még nem sikerült megszabadulni az alapvető hibáktól".


A Levegő Munkacsoport javaslata a továbbfejlesztésre megfelel az ország érdekeinek és az Európai Unió állam- és kormányfői által egyhangúan elfogadott Európa 2020 Stratégia öt kitörési pontjának, a foglalkoztatás növelésének, kutatás-fejlesztés, éghajlatvédelem-energiapolitika, az oktatás javításának, a szegénység csökkentésének - írták a közleményben.

A környezetvédők úgy látják, ha az Új Széchenyi Terv százmilliárdokat fordít gyorsforgalmi utak építésére, egyéb közútfejlesztésekre, azzal nem emelkedik ki az európai, sőt még a szomszédos országok közül sem. Ha viszont ezt az összeget az oktatásba, a kutatásba és innovációba fektetnék be, akkor Magyarország világraszóló eredményeket érhet el - írja közleményében a szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.