A foglakoztatás növelése mindennél fontosabb

Drukkol az új Széchenyi-tervnek a KDNP

A foglalkoztatás növelését emelte ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője az Új Széchenyi Terv pénteken megfogalmazott céljai közül. Harrach Péter szerint ez a cél az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt fontos.

2011.01.14 16:10MTI

A KDNP támogatja a tervben megfogalmazott mindhárom célt - a GDP-arányos államadósság csökkentését, a gazdasági növekedés beindítását és a foglalkoztatás növelését - mutatott rá az MTI-nek adott nyilatkozatában a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője. Hozzátette: ezek közül keresztényszociális, a társadalmi célokat kiemelten kezelő pártként, a foglalkoztatás bővülését tartják a legfontosabbnak.

Mint mondta, a foglalkoztatás bővülése a gazdasági növekedésen keresztül valósítható meg. A frakcióvezető az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt fontosnak tartotta a munkahelyek számának növelését, s mint kiemelte: nem elhanyagolható szempont, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság az unión belül.

A foglalkoztatás szintje és a demográfiai helyzet az a két hosszú távon ható erő, amely a nyugdíjrendszer és a társadalom jövőjét befolyásolja - jegyezte meg. Kitért arra is, hogy a terv meghirdetése illeszkedik abba a megújulási programba, amely a választások után kezdődött el Magyarországon.

Harrach Péter utalt az első Orbán-kormány indított első Széchenyi Tervre, amelynek eredményeként erősödött a gazdasági növekedés, s jótékony hatása volt az idegenforgalomra is. Reményének adott hangot, hogy ez a gazdaságélénkítő program is hasonló pozitív hatást fejt majd ki.

Orbán Viktor pénteken azt mondta, hogy az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen. A kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll - emelte ki.

Hozzátette: ez fogja magával hozni a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, ez segít majd 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt, és teszi lehetővé az államadósság lefaragását.

Ha a hazai kis és közepes vállalkozások egyre többen lesznek, és sikeresebbé válnak, belátható időn belül az egész ország erősebb, sikeresebb és boldogabb lesz - fogalmazott Orbán Viktor a terv bemutatóján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.