A 6 százalékot is meghaladta volna

NGM: Az államháztartás pénzforgalmi hiánya a GDP 3,2 százaléka volt 2010-ben

Az államháztartás pénzforgalmi hiánya - helyi önkormányzatok nélküli - a GDP 3,2 százaléka volt 2010-ben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken az MTI-vel.

2011.01.07 11:39MTI

Az államháztartás pénzforgalmi deficitje tavaly 869,8 milliárd forint volt, ami az előirányzat 99,9 százaléka.

Az NGM közleménye szerint a 2010. évi pénzforgalmi hiány alakulásában kiemelt szerepet játszanak a kormány évközi, bevételnövelő és kiadáscsökkentő intézkedései, amelyek összességében 5-600 milliárd forinttal javították az államháztartás egyenlegét.

Ezek nélkül a tavalyi hiány mértéke a GDP 6 százalékát is meghaladhatta volna. Az államháztartás decemberben - helyi önkormányzatok nélkül - 434,9 milliárd forint bevételi többletet ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.