Kifut a forint

Szlovákiába menekítik a pénzüket a magyarok?

A pozsonyi Új Szó nyomán a Napi Gazdaság robbantott: a cikk szerint elképzelhető, hogy jelentős magyar ügyfélkör-bővülés várható szomszédunk bankjainál.

2010.12.30 09:06ma.hu

A szlovák lap a Napi Gazdaság tudósítása szerint hiába csak néhány banknál érdeklődött a kérdésben, a folyamat így is szembeötlő. Abszolút látványos a növekedés Tatra Banka esetében, mely a Raiffeisen leányvállalata. Boris Gandel, a Tatra Banka szóvivője nem közölt abszolút számokat, annyit azonban elárult, hogy hosszabb távon is erőteljes érdeklődést tapasztalnak.

Ugyanez tapasztalta a belga KBC csoportjába tartozó CSOB pénzintézet is: a magyarországi ügyfelek száma márciustól 225-tel nőtt.

A megkérdezettek közül az Erste-érdekcsoportba tartozó Slovenská Sporitelna takarékpénztár egyedüliként nem tapasztalt érdemi változást.


A szlovák kormány is sajátosan ítéli meg a magyarországi gazdasági folyamatokat. Juraj Miskov szlovák gazdasági miniszter a következőképpen vélekedik:

- Ha Magyarországra nézünk, és látjuk, ami ott történik, kimondhatjuk, hogy az események biztos nem járulnak hozzá a beruházók biztonságérzetéhez - mondta a TASR hírügynökségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.