A helyzet ingatag

Romlott a fogyasztói bizalom az euróövezetben

Romlott a decemberi fogyasztói bizalom az euróövezetben több térségbeli ország adóssággondjával kapcsolatos aggodalom hatására.

2010.12.20 17:13MTI

Az Európai Bizottság hétfőn közölt előzetes adatai szerint a bizalmat mérő index -11,0 pontra süllyedt a novemberi -9,4 pontról, miután hat hónapon át folyamatosan javult a mutató. A szakértők azzal számoltak, hogy erősödik a decemberi mutató, mínusz 9 pontra.

A brüsszeli bizottság előzetes vizsgálati eredménye szerint az Európai Unió 27 tagállamában -11,0 pontról -12,1 pontra gyengült a fogyasztói bizalomindex. Novemberben még javult az euróövezeti fogyasztói bizalomindex.

A szakértők már akkor jelezték azonban, hogy bár a fogyasztók láthatólag nemigen aggódnak a 16 országból álló övezet perifériáján eluralkodó válság miatt, de helyzet ingatag, és gyorsan romolhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.