Kevesebb bankadó, ha segítenek

Íme a kormány legújabb adósmentő stratégiája!

Új adósmentő elképzelés körvonalait vázolták fel nemrégiben a kormányzat szakértői.

2010.12.17 09:34Magyar Nemzet

Az állam kevesebb bankadót szed be azoktól a pénzintézetektől, amelyek kihúzzák a bajból a nehéz helyzetbe került adósaikat - írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Nemzet pénteken.

A napilap az elképzelésről azt írta: a devizahiteleik visszafizetésével küzdő polgárok nehézségeinek rendezésénél nem az állam, hanem a kölcsönt adó bankok kapnák a legfontosabb szerepet.

A pénzintézeteknek könnyítéseket kellene felkínálniuk adósaiknak, amiért cserébe az állam kevesebb bankadót szedne be tőlük.

A Magyar Nemzet szerint az elképzelés részleteit egyelőre nem dolgozták ki, s az sem biztos, hogy a kabinet jogszabályba foglalja a gondolatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.