Kisebb lett a piac, megfontoltabbak a vásárlók

Áruhitelek: már nem költekeznek esztelenül az emberek

A tavalyihoz hasonló vagy annál alig jobb áruhitelszezont várnak az idén a piacon érdekelt szereplők, annak ellenére, hogy a keresletet élénkíteni hivatott akciókból most sincs hiány - írta szerdai számában a Világgazdaság.

2010.12.15 07:40Világgazdaság

A lap azt közölte: a statisztikai adatok alapján pedig rájuk férne a növekedés, mert az utóbbi öt évben folyamatosan egyre kevesebb áruvásárlási hitelt folyósíthattak a bankok, így évek óta éppen csak szinten tudják tartani a hitelállományukat.

Tavaly a karácsonyi bevásárlás két hónapjában 41,7 százalékkal, az év egészében pedig 59,5 százalékkal esett vissza az új folyósítású áruvásárlási hitelek értéke.

A szereplők tapasztalatai szerint ugyanakkor bár a piac kisebb lett, az igénylők azonban megfontoltabbak, és a hitelezés kifinomultabbá vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.