Gyengült az euró is

Kavarnak az írek: nem kell az ellenzéknek az IMF/EU segélycsomag!

Gyengült az euró az ír ellenzéki Munkáspárt bejelentésére arról, hogy nem szavazza meg a parlamentben az országnak felajánlott 85 milliárd eurós IMF/Európai Unió segélycsomagot.

2010.12.09 18:09MTI

A parlament várhatóan a jövő héten szerdán szavaz a csomag elfogadásáról. Az ír Munkáspárt szóvivője azt mondta, hogy pártja szerint "rossz megállapodás született".

A Fianna Fail párt vezette kormánykoalíció csütörtökön jelentette be, hogy parlamenti jóváhagyást kér a segélycsomag elfogadásához.

Időközben több független képviselő jelezte, hogy igennel szavaz.

Az ír parlament 166 tagú, a kormánykoalíciónak 3 fős többsége van. A Munkáspártnak 20 képviselője van a törvényhozásban.

Az euró 1,3180 dollárra esett röviddel 17 óra előtt az egy órával korábbi 1,3236 dollárról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.