Új támogatási formát vezetne be

Horváth Csaba lakáshitel-támogatást vezetne be Budapesten

A bajba jutott budapesti lakáshitelesek megsegítésére új támogatási formát vezetne be a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője. Horváth Csaba előterjesztésében idén és jövőre összesen tízmilliárd forintot biztosítana a célra; a javaslatról szerdán dönthet a fővárosi testület.

2010.12.09 14:15MTI

A budapest.hu-n olvasható, az ellenzéki képviselő által jegyzett előterjesztésben az alap létrehozását Horváth Csaba azzal indokolta, hogy Budapesten mintegy 400 ezer otthon esetében okoz jelentős gondot a törlesztőrészletek növekedése, és már 60 ezer olyan család van, amely 90 napnál régebben nem tudja fizetni a havi részleteket.

Horváth Csaba azt írta: javaslatuk megakadályozza, hogy egyetlen budapesti otthon is veszélybe kerüljön, egyetlen budapesti család is az utcára kerüljön.

A javaslat garantálná azt is, hogy a lakások tulajdonjogát a családok megtarthatnák. A frakcióvezető az idei évre 2,5, míg jövőre 7,5 milliárd forintot javasol a lehetőséget megteremtő rendelet végrehajtásához.

Az alapból "a kilakoltatás elkerüléséhez szükséges, elmaradt törlesztőrészletek kifizetésére igényelhetnek visszatérítendő támogatást" a rászoruló fővárosiak.

Horváth Csaba az új támogatási forrást az idei évre a hétéves fejlesztési terv céltartalékából fedezné, míg a jövő évre szükséges 7,5 milliárd forint forrás bemutatását Tarlós István főpolgármestertől kéri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.