"Katasztrofális gazdaságpolitika"

MSZP: újabb pofon a magyar embereknek

Az MSZP szerint a Moody's által hétfőn bejelentett leminősítés ugyan "a kormány katasztrofális gazdaságpolitikájának szól", azonban az igazi pofont ismét a magyar emberek kapták.

2010.12.06 15:09MTI

A Moody's Investors Service hétfőn egyszerre két fokozattal, a befektetésre ajánlott kategória alsó határára minősítette vissza Magyarország deviza- és forintadósi besorolásait.

Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja erre reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a piaci reakció, azon belül is elsősorban a forint azonnali és nagyarányú gyengülése, világosan mutatja, hogy ha a kormány továbbra is kitart "a jelenlegi kockázatos és fenntarthatatlan gazdaságpolitikája mellett, végleg hiteltelenné válunk Európa és a világ számára".


"Ennek az árát azonban nem a jövő évi adórendszeren milliókat kaszáló kormánytagok, hanem azok a dolgozó emberek fogják megfizetni, akik már ma is nyögik az áthárított különadókat, vagy épp a forint sorozatos bedöntése miatt megnövekedett törlesztőrészleteket" - közölte Katona Tamás, kijelentve, hogy ezért az MSZP a Fidesz-KDNP által beterjesztett 2011-es költségvetési törvényjavaslatot nem tudja támogatni, és felszólítja a kormányt: sürgősen változtasson "a jelenlegi felelőtlen, jövőt felélő politikáján".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.