Nem lesz baj - baj lesz?

MVH: lehetőség van a támogatások banki előfinanszírozására

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által nyújtott agrártámogatások esetében a gazdáknak lehetőségük van arra, hogy a támogatás várhatóan megítélt összegét a bankok előfinanszírozzák - tájékoztatta az MVH az MTI-t.

2010.12.03 12:49MTI

A gazdálkodók a támogatás meghitelezésére finanszírozási kapcsolatot kezdeményezhet egy általa kiválasztott hitelintézettel. A szerződés megkötéséhez igazolni kell, hogy a gazdálkodó támogatási kérelmet nyújtott be az MVH-hoz. Ezután a bankok - saját gyakorlatuknak megfelelően - különböző mértékig hitelezik meg az összeget a kérelmezőknek.

Az MVH-nál felhívják a figyelmet arra, hogy egy gazdálkodóhoz csak egyetlen egy bankszámlaszám tartozhat, amely az MVH ügyfél-nyilvántartásában is szerepel. Kifizetés pedig kizárólag erre a nyilvántartott bankszámlaszámra történhet. A bank számára pedig az nyújt garanciát, hogy a gazdálkodó csak a hitelintézet hozzájárulásával változtathatja meg az MVH-hoz bejelentett számlaszámot, így ugyanis biztosított a gazdának nyújtott hitel visszatérülése.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett fizetési számlaszám módosítását az MVH abban az esetben fogadja el, ha a hitelintézet, illetve egyéb pénzügyi intézmény - például faktorcég - hozzájárult a módosításhoz és a bankszámla megváltoztatására vonatkozó megállapodást az MVH-nak bejelentette a gazdálkodó és az adott pénzügyi intézmény.

A részletes tájékoztatást az érdeklődők az MVH honlapján találják meg - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.