Zöldülünk?

Kötelező lehet a társasházakban a napkollektor

Valószínűleg kötelezővé teszik a társaságházak számára a napkollektort a használati melegvíz igény kielégítésére Bencsik Jánosnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkárának szavai szerint, amit a Napi Gazdaság idéz.

2010.12.02 07:38Napi Gazdaság

A Napi Gazdaság a csütörtöki számában a lap szervezésében tartott előző napi előadást ismertetve azt írja, hogy a kötelező átvételi rendszerből kikerülő kapcsolt erőművek számára átmeneti moratóriumot hirdet a kormány és az államtitkár szerint a támogatás mértékében különbség lesz a megújuló energia és a gázalapú termelés között.

A konferencián elmondta azt is az államtitkár - írja a Napi Gazdaság -, hogy "nincs olyan konkrét terv, amely szerint az államosítás lenne a megoldás azon energiaszolgáltatókkal szemben, amelyekkel nem tud megállapodni az állam, az egyetemes szolgáltatást azonban mindenképpen biztosítani kell".

A Mátrai Erőmű leállított fejlesztése és a Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán Bencsik János úgy fogalmazott - idézi a lap -, hogy "amíg viszonylag kedvező áru, biztonságos külső források vannak, addig nem kell erőltetni a magyarországi ásványvagyon kitermelését és hasznosítását, a későbbiekben azonban - megfelelő tisztaszén-technológia esetén - ez a helyzet megváltozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.