283,50/euró

Devizapiac - A forint bizonytalannak ígérkezik

Kedd reggel a forint 283,50/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a hétfői késői 283,23/eurónál. A svájci frankkal szemben 216,07/franknál tartott, 0,32 százalékkal gyengébben a hétfő estinél.

2010.11.30 08:20MTI

A költségvetési bizonytalanság, a kormány és a Magyar Nemzeti Bank közti széthúzás, a kormány tervezte csökkenés helyett növekvő államháztartási deficitre szóló, hétfőn megjelent európai bizottsági előrejelzés, a Moody'stól várható adósosztályzat-rontás kilátása kedden is nyomni fogja a forintot, miközben a külső körülmények amúgy sem jók. írta kereskedők, elemzők véleményét idézve kedd reggel a Dow Jones hírügynökség.


Hétfőn az euróövezeti adósságproblémák okozta bizalomvesztés, ami az eurót is károsítja, csaknem valamennyi közép-európai valutának megártott.

A forint hétfőn 1,23 százalékkal gyengült, a cseh korona 0,74 százalékot vesztett, a lengyel zloty 1,37 százalékot esett az euróval szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.