A járműpark cseréje esélyes

100 milliárddal emelne tőkét az állam a BKV-ban?

Százmilliárd forinttal emelne tőkét az állam a BKV-ban, amivel a zárt körű részvénytársaság felére tenne szert - írta a Magyar Hírlap szombati számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

2010.10.16 08:58Magyar Hírlap

Az állam 100 milliárd forinttal emelne tőkét a BKV-ban, amivel a zárt körű részvénytársaság felére tenne szert - írta a Magyar Hírlap szombati számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a háromból ez az egyik, a megvalósításhoz legközelebb álló forgatókönyv, amellyel a főváros a csőd szélére sodródott társaságot megmentené kormányzati támogatással.

Százmilliárd forintból nem lehetne ugyan szanálni a Kocsis István vezérigazgató legfrissebb kimutatásában szereplő, az idén 720 milliárd forintra rúgó amortizációs igényt, de hozzá lehetne látni a járműpark cseréjéhez - írta a lap.

Hozzátették: a terv szerint a főváros az állammal közösen üzemeltetné a BKV-t, amely nem olvadna be a várhatóan közös irányítású MÁV-Volán holdingba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.