6 hónapja várnak

A fizetésükért tüntetnek a Ganz-Röck dolgozói

A kiskunfélegyházi Ganz-Röck Zrt.-nél a sztrájkoló munkások megakadályozták, hogy elvigyék a gyárból a kész termékeket. A dolgozók hat hónapja várnak a fizetésükre.

2010.10.09 18:24MR1- Kossuth

A gyárban a német tulajdonban lévő Alstom cégnek állítanak elő termékeket.

A cég közleményéből az derül ki, hogy fizetett az áruért a Ganz-Röck Zrt.-nek, de a dolgozókhoz már nem jutott el a pénz.

A Ganz-Röck dolgozói még csütörtökön sztrájkőrséget állítottak fel, azóta nem engedik elszállítani a német Alstom társaságnak a korábban legyártott 200 millió forint értékű árut. Molnár István, a sztrájkbizottság elnöke elmondta, hogy nem foglalják le az árut, csak nem járulnak hozzá a kiszállításához. Az energetikai gépgyártásra és edénygyártásra szakosodott kiskunfélegyházi gyárban másfél éve már csak késésekkel, hosszabb-rövidebb munkabeszüntetések után kapják meg elmaradt fizetésüket a dolgozók. Most 150 embernek hathavi bérrel, fejenként legalább 800 ezer forinttal tartoznak.

Akik felmondtak, azok a papírjaikat nem kapják meg, így máshol sem tudnak elhelyezkedni.

Reggel petíciót adtak át Kapus Krisztiánnak, a város polgármesterének, és egyben országgyűlési képviselőjének arra a kérdésre is választ várva, hogy a Bajnai-kormány által ígért kétmilliárd forintos segítségre számíthat-e a gyár.

A Ganz-Röck többségi tulajdonosa a Resonator csoport, kisebbségi tulajdonosa pedig a Vegyépszer. Ménes István, a gyár vezérigazgatója az éjszakai események miatt leutazott a városba. A sajtónak nem nyilatkozott, de a biztonsági emberek bevonulása miatt rendőrségi feljelentést tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.