Viharosan, megállapodás nélkül távoztak

Nincs szó új hitelmegállapodásról az IMF-fel

Magyarország nem vizsgálja új megállapodás lehetőségét a Nemzetközi Valutaalappal - közölte a Reuters hírügynökséggel a nemzetgazdasági minisztérium pénteken, cáfolva egy aznapi lapértesülést.

2010.10.08 15:36MR1- Kossuth

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Matolcsy György és Simor András jegybankelnök egy úgynevezett elővigyázatossági hitelmegállapodás felől is tájékozódhat, amikor tárgyalást folytatnak az IMF képviselőivel Washingtonban.

A minisztérium sajtóirodája szerint ez a jelentés minden alapot nélkülöz.

"Matolcsy György washingtoni tárgyalásai során nem kerül szóba egy új hitelmegállapodás lehetősége az IMF-fel.


A gazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök többször megerősítette, hogy Magyarország nem kíván új megállapodást aláírni az IMF-fel, és ebben nincs változás" - közölte a minisztérium.

A Valutaalap és az Unió delegációja egyébként jövő héten érkezik Budapestre, immár hetedik alkalommal azóta, hogy Magyarország 2008-ban azonnali pénzügyi segítséget kért a nemzetközi szervezetektől. A soron következő látogatás célja egy gazdaságpolitikai konzultáció és a magyar kormány intézkedéseinek felülvizsgálata.

A Valutaalap és az Unió képviselői júliusban meglehetősen viharosan és megállapodás nélkül távoztak, ami akkor bizonytalanságot váltott ki a befektetőkben és az euró is megközelítette a 290 forintos szintet a néhány nappal korábbi 280 forintos árfolyamról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.