Októberben új energoaszabályok jöhetnek

Télen nem emelkedik a lakossági gázár?

Sajtónformációk szerint nemcsak októbertől, de január elsejétől sem várható gázáremelés.

2010.09.30 07:09Népszabadság

A tarifákat illetően továbbra is folynak a tárgyalások a kormány és az érintett gázcégek között, s noha kormányzati nyilatkozatok szerint október 1-jéig megszületik a megállapodás, a Népszabadság gázszolgáltatói körökből úgy tudja: a cégek szerint nem valószínű, hogy tartható legyen ez az időpont.

A lap megjegyzi, hogy ezalatt a kormányzatnak természetesen joga van törvényeket, szabályokat módosítani, amit minden bizonnyal meg is tesz, az új energiaszabályok ugyanis szerepelnek a kabinet október eleji napirendjén.

A lap szerint a kormánynak egyelőre nem is kell törnie magát azért, hogy tető alá hozza a megállapodást a gázszolgáltatókkal, hiszen a világpiaci energiaárak lényegében fél éve nem változtak, s információik szerint ennek megfelelően az ukrán határon októbertől és januártól sem változik jelentősen a Magyarországra szállított orosz gáz dollártarifája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.