Földgáz - Németországba

A vártnál gyorsabban halad az Északi Áramlat kivitelezése

A vártnál gyorsabban halad az Északi Áramlat gázvezeték fektetése a német felségvizeken. "Már négy héttel a tervezett ütem előtt haladunk" - közölte a Nord Stream AG németországi projektvezetője, Georg Nowack.

2010.09.26 18:39MTI

Az időnyereség az Északi Áramlat kivitelező társaságának szóvivője, Steffen Ebert szerint a konzervatív tervezésre és a viszonylag kedvező időjárási körülményekre vezethető vissza.

Az 1200 kilométeres vezetéken orosz földgáz érkezik majd Németországba 2011-től.

A vezeték 2012-től üzemel majd teljes, évi 55 milliárd köbméteres szállítási kapacitással, ami 26 millió háztartás igényeinek kielégítésére elegendő.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.