Jó lesz idősnek lenni?

Fidesz: nem engedjük, hogy csökkenjen a nyugdíjak reálértéke

A Fidesz nyugdíjügyben továbbra is azon az állásponton van, mint eddig, azaz nem engedi, hogy csökkenjen a nyugdíjak reálértéke ebben az évben - közölte a párt nyugdíjas tagozatának elnöke csütörtökön.

2010.09.23 17:39MTI

Az MTI azután kereste meg Iván Lászlót, hogy már a parlament előtt van az a népi kezdeményezés, amely alapján az Országgyűlésnek napirendre kell vennie és újra kell tárgyalnia a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét.

Erre reagálva a Fidesz szakpolitikusa azt mondta: az újratárgyalás időpontja még nem ismert és az ezzel kapcsolatos állásfoglalásuk is sok mindentől függ, így például az embereknek a nyugdíjazásuk előtti időszakban végzett munkájuk nehézségi fokától.

Iván László emlékeztetett a kormány azon tervére is, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők.

A kabinet jogalkotási programja szerint novemberben fogadnák el a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását, amellyel megteremtenék a lehetőségét a 40 év szolgálati idővel rendelkező nők öregségi nyugdíjjogosultságának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.