"Zavartalanul haladunk" a népességfogyásba

A "bőkezű" családtámogatás ellenére is tovább fogy a magyar

Magyarország nemcsak a visegrádi országok közül költi a legtöbbet a családok és a gyermekvállalás támogatására, hanem a 27 EU-tagállam körében is előkelő helyet foglal el az ilyen irányú dotációk GDP-arányos mértéke terén.

2010.09.14 07:05Világgazdaság

Ezt írta keddi számában a Világgazdaság, amely szerint a bőkezű családtámogatás ellenére sem lassul a népességfogyás.

Az Ecostat egyik friss kutatására hivatkozva a lap azt írta: az összes szociális transzferen belül nálunk 10,2 százalék a családi támogatások aránya, míg a cseheknél és a szlovákoknál 7-8 százalék, Lengyelországban 3,3 körül áll a mutató.

Az Európai Bizottság kimutatása alapján Magyarország a GDP 2,8 százalékát fordítja a népességcsökkenés megállítására, a folyamat azonban e nagy arány ellenére "zavartalanul" halad tovább.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének becslése szerint hazánk lakossága kevesebb tízmillió főnél.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.