Visszautasították a svédek

Az LMP továbbra is meg akarja kapni a Gripen-aktákat

Az LMP annak ellenére is meg akarja kapni a Gripen-iratokat, hogy azok kiadását a svéd fél elutasította - mondta hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

2010.09.13 16:10MTI

A politikus közölte, hogy az elutasítás tényéről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szóban tájékoztatta a képviselőt. Jávor Benedek azt kérte a miniszterelnök-helyettestől, hogy a magyar kormány nyújtson be fellebbezést az ügyben.

Hozzátette, hogy Svédországban egy hét múlva választást tartanak és reméli, hogy utána az új kormánnyal "tisztább helyzetben" lehet tárgyalni a kérdésről.

Hozzátette, ők maguk sem adják fel: svéd parlamenti kapcsolataik, valamint svéd oknyomozó újságírók segítségével próbálnak hozzáférni az adatokhoz.

Az eset hátterét ismertetve emlékeztetett arra, hogy korábban nemzetközi vizsgálat zajlott a Gripen harci repülőgépek beszerzése kapcsán, mert Csehországban és Magyarországon is korrupció gyanúja kísérte az ügyet.

Megjegyezte, hogy a svéd főügyész egy tavalyi interjújában azt valószínűsítette, hogy "a svéd ügyészségen egy elég vaskos akta található, amely a svédországi nyomozás magyarországi szálairól tartalmaz információkat".

Mint mondta, ők ezt szerették volna megkapni.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.