Időt szakítanak ránk

A Fidesz "már" szeptemberben devizahitelezik

A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezte, hogy a parlament már szeptemberben foglalkozzon a devizahitelesek soron kívüli megsegítésével és érdekeinek képviseletével.

2010.09.09 14:42MTI

jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Tapolcán, a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Közölte: szerintük az őszi ülésszak idején a legfontosabb teendő, hogy "a leszakadó rétegek számára a kormány egy esélyt biztosítson".

A frakció kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarországon, a nemzeti együttműködés kormánya idején "nehezebb legyen leszakadni, mint felzárkózni" - mondta Lázár János. Ezért kezdeményezték, hogy a parlament "kiemelten foglalkozzon a következő időszakban a devizahitelesek megsegítésével, az érdekükben hozzon törvényeket".

A frakció az ügyben megbízta Rogán Antalt, a gazdasági munkacsoport vezetőjét, aki Kósa Lajossal még a nap folyamán tájékoztatást ad arról, hogy milyen javaslatokat dolgoznak ki és nyújtanak be a parlament számára. Szövetségre hívnak minden parlamenti pártot, hogy minél több devizahiteles számára biztosítson lehetőséget arra, hogy "ne kerüljön kritikus helyzetbe, a kritikus helyzetből pedig legyen számára kilábalás".

Kérdésre válaszolva Lázár János elmondta: a kihelyezett frakciószövetségi ülésen most nem tárgyaltak, de október 15-e után egy külön frakcióülésen tárgyalni fognak a jövő évi költségvetésről. A miniszterelnök korábbi felvetésével kapcsolatos kérdésre, miszerint előfordulhat, hogy lesznek dezertőrök a következő időszakban, Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt mondta: a frakció eddig is jól és fegyelmezetten működött. A helyzetéből és a méretéből következően adódhatnak viták, de ezek mindig nyugvópontra jutottak, és remélhetőleg így lesz a jövőben is - közölte.

Lázár János ezt azzal egészítette ki, hogy eddig minden kényes kérdésben a párt hozta a szükséges szavazati arányokat, de képes volt ellenzéki frakciókból is támogató szavazatokat szerezni.

A Tarlós István és Orbán Viktor lapinformációk szerint elmaradt augusztus végi találkozójával kapcsolatos kérdésre a kormányfő szóvivője elmondta: a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és a kormányfő rendszeresen tartanak találkozókat, amelyeken kiemelt téma a főváros helyzete és jövője.

"A konzultáció Budapest-ügyben folyamatos" - tette hozzá. A miniszterelnök nyugdíjasoknak szóló levelére vonatkozó kritikák kapcsán Szijjártó Péter kifejtette: minden eddiginél nagyobb figyelmet szeretnének szentelni az idősebbekre, "hálával tartozunk az időseknek, figyelnünk kell rájuk".

A szocialisták számára "lehet, hogy ez idegenül hangzik, mert az ő kormányzásuk kárvallottjai között a nyugdíjasok kiemelt helyen voltak" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.