A reptér üzemeltetője nem tett semmit

Már tavaly ismerték a ferihegyi hibákat

A Napi Gazdaság szerint már egy tavaly novemberi ferihegyi hatósági bejárás is az EU-bizottságéhoz hasonló megállapításokra jutott, de a repülőtér üzemeltetője a többszöri egyeztetések ellenére sem reagált érdemben ezekre.

2010.08.10 08:44MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya a lapnak azt a tájékoztatást adta, hogy legkorábban hat-tizenkét hét közti időszakban várható Ferihegyen újabb vizsgálat és a minősítés visszaszerzése. 

Hozzátették: először az üzemeltetőnek kell hivatalosan jeleznie a hiányosságok kijavítását, az előrehaladást, amit a magyar hatóságok visszaigazolnak, majd ezután térhetnek vissza az uniós ellenőrök Ferihegyre. 

A cikk felidézte, hogy a Ferihegyi repülőteret azért minősítették le július végén, mert a brüsszeli ellenőrök hiányosságokat találtak a tavasszal bevezetett új európai repülésvédelmi szabályok betartásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.