A tavalyi aszály áremelést és hiányt okoz

Eltűnhet a mirelit a boltokból

Hiány alakulhat ki tavasszal több fagyasztott hűtőipari termékből a hazai piacon a tavalyi aszály miatt - mondta Cseh László, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség elnöke.

2008.03.06 10:47Világgazdaság

Hiány alakulhat ki tavasszal több fagyasztott hűtőipari termékből a hazai piacon a tavalyi aszály miatt. Elsősorban a zöldborsó-, spenót-, tök- és egreskészletek merülhetnek ki idő előtt. A várható hiány mértékét ma még nem lehet megbecsülni, de az biztosra vehető, hogy a hűtőipari cégek üres raktárakkal vágnak neki az idei feldolgozási szezonnak. A nagykereskedelemben több áruféleség már ma is korlátozottan kapható, és a kiskereskedelem is jóval kevesebbet árusít a termékekből a szűkös készletek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.