Hétfőtől ereszd el a hajamat

Felépült a Sziget-város

Az utolsó munkálatok folynak Európa egyik legnagyobb fesztiválja, a hivatalosan jövő szerdán kezdődő Sziget helyszínén, az Óbudai-szigeten.

2010.08.06 10:09Világgazdaság

Erről ír a pénteki Világgazdaság.

Az építkezés 15 napig tartott, a rendezvényre mintegy 180 kamion hordott ki konténereket. Csak a technikára félmilliárd forintot költöttek a szervezők, ez a fesztivál körülbelül 2,7 milliárd forintos költségvetésének a második legnagyobb tétele. A legtöbbet, majdnem másfél milliárd forintot a programokra fordították. Ebből a sztárfellépők gázsija cirka 990 millió forintot tesz ki, az egyéb programokra pedig 460 milliót fordítottak. A rendezvény reklámozására az idén százmillió forintot költöttek belföldön, és mintegy 135 milliót külföldön.

A fesztivál bevételi oldalának valamivel több mint 70 százalékát a jegyeladások teszik ki.

Ezek a biztató kezdeti értékesítési adatok ellenére körülbelül 5-10 százalékos visszaesést mutatnak az eladott bérletek számában, a napijegyek értékesítése viszont a tavalyinál kedvezőbben alakul.

Összességében véve azzal már elégedettek lennének, ha meg tudnák közelíteni a tavalyi 390 ezres látogatószámot - írja a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.