Kevés alternatív energiát használunk

Illés Zoltán több szélkerékparkot építene

Helytelen, hogy Magyarország villamosenergia-szükségletét egy helyről, Paksról fedezi, szükség van több alternatív energiára, így szélkerékparkokra.

2010.07.21 09:23MTI

Ezt mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára a Magyar Hírlap szerdai számában.

Mindezt olyan helyeken lehet megvalósítani, ahol az építkezés nem ütközik a természetvédelem érdekeivel, így például a Bakony fennsíkja, az Alföld, vagy a Hortobágy különösen nagy értéket képviselő magterületei nem jöhetnek szóba - közölte a államtitkár.

A korábbi tervek szerint 2020-ig a magyar energiaigény 13 százalékát kell előteremteni megújuló forrásokból - emlékeztetett Illés Zoltán. Véleménye szerint húsz százalék, majd néhány évre rá 25 százalék lenne elfogadható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.