Értünk vannak a szocik...

MSZP: a Fidesz abból az ígéretéből is kihátrált, hogy visszaállítja a szocpolt

Az MSZP szerint újabb példa arra, hogy a Fidesz minden ígéretéből kihátrál az, hogy nem állítja vissza a szociálpolitikai támogatást.

2010.07.01 14:17MTI

Török Zsolt szocialista politikus erről annak kapcsán nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek, Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár kedden egy interjúban közölte, hogy a korábbi szociálpolitikai támogatás nem kerül vissza a lakásfinanszírozási rendszerbe, nem utolsó sorban azért, mert sok visszaélésre adott alkalmat.

Török Zsolt úgy fogalmazott: ha ugyanolyan demagógok lennénk, mint amilyen a Fidesz volt az elmúlt nyolc évben, akkor azt mondhatnánk, hogy választási csalással jutott hatalomra, de ez ma már csak vicc, mert mindenki tudja, hogy ígéreteik légből kapottak, kidolgozatlanok voltak. A szocialista politikus azt azonban üdvözölte, hogy a kormány a jelenlegi 72 ezer forintról 100 ezer forint fölé növelné két év alatt a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz járó állami támogatás maximumát, és még az idén növelné - 15 százalékról 75 százalékra - a pénztári tőke kihelyezhető mértékét.

Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy ez az előző kormány tervei között is szerepelt. A jövő az öngondoskodásé, az előtakarékosságé - vélekedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.