Kevesen kötnek utasbiztosítást, de megérné

Többet szolgáltat az utasbiztosítás, mint az európai egészségbiztosítási kártya

Az európai egészségbiztosítási kártyával csak meghatározott szolgáltatókat, költségtérítéssel, és esetenként a költségek megelőlegezésével lehet igénybe venni, míg az utazási biztosítások a meghatározott limitig bármely szolgáltatót kifizetik - közölték biztosítók az MTI-vel.

2010.07.01 11:34MTI

A K&H Biztosító kiemeli, hogy az EU-n belül kölcsönösen használható az európai egészségbiztosítási kártya, de az egyes országokban csak arra jogosít, ami a saját ország állami egészségbiztosítója szerint a hazai biztosítottaknak is jár. 

Ez azt jelenti, hogy csak az állami biztosítóval szerződött orvosok, kórházak szolgáltatása vehető igénybe, és rendszerint ennek is van önrésze. Sőt - emeli ki a közlemény - Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és Finnországban a teljes költséget meg kell előlegeznie annak, aki ellátásra szorul. 

Ezzel szemben az üzleti utazási biztosítások alapján a biztosítók - meghatározott limitig - bármely egészségügyi szolgáltatót kifizetik. Az Union Biztosító azt javasolja közleményében, hogy Európában célszerű legalább 10 millió forintos egészségbiztosítási limitet választani. Van azonban néhány célország – ilyen például az Egyesült Királyság, a Benelux államok, vagy éppen Izrael – ahol igen magasak az egészségügyi ellátás költségei. 

Az ide utazók számára legalább 20 millió forintos limittel rendelkező, magasabb kategóriájú termékeket ajánl a biztosító. Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra, sőt a komfortosabbak kifizetik a hozzátartozók külföldi beteglátogatását is. 

Az Union példája egy dél-afrikai túra 20 milliós egészségbiztosítási, 5 milliós hazaszállítási, 250 ezer forintos poggyászkár- és 1 millió forintos felelősségbiztosítási limittel. Mindez napi ezer forintba kerül egy átlagos biztosítónál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.