A közvéleménykutatás eredménye

Íme az ország legjobb munkahelyei

A Hewitt Associates közzétette a Közép-kelet-európai Legjobb Munkahely felmérése eredményeit.

2010.06.20 17:06heol.hu

Ebben hat magyarországi vállalat szerepel, köztük a visontai székhelyű Mátrai Erőmű Zrt., amelyik az ezer fő feletti kategóriában a hetedik – a magyarok között a második – helyet érdemelte ki.

A kutatás kapcsán Veres Rita, a Hewitt Elkötelezettség üzletágának európai vezetője úgy fogalmazott: a gazdaság állapotának javulásával egyidejűleg a vállalatok a tehetségek elvándorlásával szembesülhetnek, így a szervezetek sérülékenyebbé válnak a gazdasági helyzet változásával, köszönhetően a tehetségek elveszítéséből fakadó kockázat növekedésének.

A recesszió nem fog többé visszatartó erőként működni, és a szervezeteknek el kell gondolkodniuk azon, hogy hogyan kötelezzék el és tartsák meg dolgozóikat, különösen a legjobban teljesítőket. Ahogy a gazdasági kilábalás egyre több lehetőséget teremt, a munkavállalók elgondolkodnak karrierjükről és eldöntik, szeretnének-e a továbbiakban is extra erőfeszítéssel hozzájárulni vállalatuk sikeréhez. Reagálnak szervezetük előző évi akcióira és újragondolják a cég iránti hűségüket is.

Mindezek tükrében a Legjobb Munkahelyek erősen elkötelezett és motivált dolgozóikkal versenyelőnyre tehetnek szert. A felmérés egyébként csaknem 123 ezer alkalmazott és 2700 felsővezető részvételével zajlott Közép-Kelet Európában.

A felmérés nagyvállalatainak listáját a Ceva Logistics Törökország vezeti, a közepes méretű vállalatokét az Intel Technology Lengyelország, míg a Superlit Törökország a kisvállalatok között szerezte meg az első helyet.

A magyarországi Legjobb Munkahelyek közül 6 vállalat képviselteti magát a regionális Legjobbak között: a Kulcs-Soft Nyrt., az FGSZ Földgázszállító Zrt., a BÁCSVÍZ Zrt., az Ericsson Magyarország Kft., a Mátrai Erőmű Zrt. és a Magyar Telekom Csoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.